top of page
Image by Enis Yavuz

ÖSTERTULLSKLINIKEN TANDPROTES

Boka en tid online eller ring oss 

ELLER RING 0430-54 16 70

Tandproteser

Tandproteser är anpassade tandersättningar som används när en person har förlorat en eller flera tänder. Dessa anpassningsbara apparater är utformade för att återskapa både funktion och estetik i ditt leende. Tandproteser kan vara av två huvudtyper: delproteser och helproteser.

Helproteser används när samtliga tänder i antingen överkäken, underkäken eller båda har förlorats. Dessa proteser placeras på tandköttet och stöds av käkbenet. De är formade och färgmatchade för att se naturliga ut och återställa din förmåga att tugga och tala.

Delproteser används när en person har förlorat några tänder, men ändå har kvar några återstående naturliga tänder. Dessa proteser fästs ofta med hjälp av klamrar eller andra fästanordningar och hjälper till att fylla i de tomrum som de förlorade tänderna skapat.

Oavsett om du behöver en helprotes eller en delprotes, så strävar vi efter att skapa en individuellt anpassad lösning som ger dig både bekvämlighet och en förbättrad livskvalitet. Våra erfarna tandläkare och protesmakare arbetar tillsammans för att säkerställa att din protes passar perfekt och ger dig tillbaka ditt självförtroende.

Kontakta oss gärna för att boka en konsultation och ta det första steget mot ett leende som känns både naturligt och bekvämt igen!

bottom of page