top of page
A-Dental-Bridge-Can-Utilize-Your-Tooth-Structure.jpeg

ÖSTERTULLSKLINIKEN TANDBRYGGA

Boka en tid online eller ring oss 

ELLER RING 0430-54 16 70

Tandbrygga

Vad är en tandbrygga?

En tandbrygga är en populär och effektiv tandbehandling som används för att ersätta en eller flera saknade tänder. Den fungerar som en bro mellan två eller flera intakta tänder, vilket skapar en stabil och permanent lösning för att fylla tomrummet och återställa ditt leende.

Hur fungerar det?

En tandbrygga består vanligtvis av två delar: kronor och ett pontisk (tandgods). Kronorna placeras på de intakta tänderna på vardera sidan av det tomma utrymmet och fungerar som stödpelare för bryggan. Dessa kronor håller fast den konstgjorda tanden (pontisk) på plats, vilket ger en naturlig och bekväm tandersättning.

Vårt engagerade team av tandläkare arbetar noggrant med att anpassa tandbryggan efter din unika tandstruktur och estetiska behov. Vi använder endast högkvalitativa material för att säkerställa hållbarhet och långvariga resultat.

Varför välja en tandbrygga?

Tandbryggor erbjuder ett antal fördelar förutom att fylla det estetiska tomrummet i ditt leende. När en tand går förlorad kan det påverka din tuggfunktion och tala, vilket kan leda till problem med matsmältningen och försämrat självförtroende. Genom att välja en tandbrygga kan du återfå normal tuggfunktion och förbättra din talartikulation.

En annan fördel med tandbryggor är att de kan förhindra att de omgivande tänderna förskjuts. När en tand saknas kan närliggande tänder luta sig in i det tomma utrymmet, vilket kan skapa obalans i din bettställning. Genom att placera en tandbrygga förhindrar du detta och bevarar din naturliga tandstruktur.

Tveka inte att kontakta oss för att boka en konsultation och ta det första steget mot att återfå ditt självsäkra leende med hjälp av en tandbrygga!

bottom of page