top of page
IMG_0101.JPG

ÖSTERTULLSKLINIKEN TANDFYLLNING

Boka en tid online eller ring oss 

ELLER RING 0430-54 16 70

Tandfyllningar

Tandfyllningar är en vanlig och värdefull procedur inom tandvården som syftar till att återställa skadade eller nedbrutna tänder till deras fulla funktionalitet och utseende.

Tänder kan skadas av karies (hål i tänderna) eller fysiskt slitage. Tandfyllningar används för att ersätta den skadade delen av tanden med en speciell tandfyllnadsmaterial, vanligtvis kompositer eller amalgam. Denna process bidrar till att förhindra ytterligare försämring av tandstrukturen och att förhindra smärta och obehag.

För att genomföra en tandfyllning tar tandläkaren först bort den skadade delen av tanden. Efter rengöring och förberedelse av tanden fylls utrymmet med det valda fyllnadsmaterialet. Materialet formas och poleras sedan för att passa perfekt med din tand och ge en naturlig estetisk look.

Tandfyllningar inte bara återställer tandens funktion och utseende, utan de förhindrar också att karies fortsätter att sprida sig och orsakar ytterligare skada. Att ta hand om dina fyllningar genom god munhygien och regelbundna tandläkarbesök är viktigt för deras långsiktiga hållbarhet.

Vår erfarna tandvårdspersonal är här för att guida dig genom processen och svara på eventuella frågor du kan ha om tandfyllningar. Vi strävar efter att ge dig den bästa vården för att bevara din leende och munhälsa på bästa sätt. Kontakta oss gärna för att boka en konsultation eller lära dig mer om våra tjänster.

bottom of page