top of page
IMG_0389-scaled.jpg

ÖSTERTULLSKLINIKEN AKUTVÅRD

Boka en akuttid online eller ring oss 

ELLER RING 0430-54 16 70

Vit bakgrund

Akutvård

Akutvård inom tandvård är en viktig tjänst som erbjuds för att hjälpa dig vid oväntade och akuta tandvårdsproblem. Oavsett om det är en plötslig tandvärk, en skadad tand eller ett tandläkarärende som inte kan vänta, finns vi här för att ge dig den omedelbara vård och lindring du behöver.

Vid akuta tandvårdsproblem är det viktigt att agera snabbt och korrekt för att undvika ytterligare komplikationer. Här är några åtgärder som du kan vidta innan du kommer till vår klinik:

  1. Tandvärk: Skölj munnen med ljummet vatten för att rengöra området runt den smärtande tanden. Undvik att lägga aspirin direkt på tandköttet, eftersom det kan orsaka irritation. Kom till oss så snart som möjligt för att få en korrekt diagnos och behandling.

  2. Skadade tänder: Om du har skadat en tand genom en olycka eller stöt, försök samla upp eventuella tandbitar och skölj dem försiktigt med mjölk eller saltvatten. Förvara dem försiktigt i en ren behållare med mjölk eller saliv tills du når vår klinik.

  3. Förlorad tand: Om du av någon anledning har förlorat en hel tand, håll den i den vita delen (emaljen) och undvik att röra vid roten. Försök sedan försiktigt placera tillbaka tanden i tandfickan om det är möjligt. Om inte, förvara den i mjölk eller saliv och kom till oss så snart som möjligt.

  4. Svullnad: Om du upplever svullnad i ansiktet på grund av en tandinfektion, applicera en kall kompress på det drabbade området för att minska svullnaden innan du kommer till oss för behandling.

Kom ihåg att vårt tandvårdsteam är här för att hjälpa dig i akuta situationer. Om du står inför något akut tandvårdsproblem, tveka inte att kontakta oss omedelbart för att få den professionella och snabba hjälp du förtjänar. Din tandhälsa och välbefinnande är vår prioritet, och vi ser fram emot att hjälpa dig att återfå ett smärtfritt leende.

bottom of page